de MPV opnieuw uitgevonden

Autorijden is fantastisch – in het nieuwe, post-MPV-tijdperk óók voor gezinnen. In de nieuwe generatie Scénic vindt u overal innovatie. Of het nu het volledig vernieuwde, verleidelijke design is, of het ingenieuze, flexibele interieur dat kan worden aangepast aan de behoeften van het gezin. Of de toepassing van de nieuwste technologieën van Renault, voor nog meer comfort, rust en connectiviteit tijdens het rijden. Om aan de behoeften van het gezin van vandaag en morgen te voldoen, heeft Renault de Grand Scénic opnieuw uitgevonden.

Opvallend modern

Originaliteit en nieuwe ideeën zitten in het DNA van de nieuwe Grand Scénic. Hij heeft een vernieuwend uiterlijk, met grensverleggende proporties en standaard 20” ‘tall & narrow’-wielen. De lage rolweerstand daarvan zorgt voor een laag brandstofverbruik. Renault biedt keus uit een complete lijn wielen, zoals de Exception Aerodesign met ‘add-ons’ die zorgen voor aerodynamische looks. Dankzij de tweekleurige afwerking komende nieuwe vormen van de twee nieuwe MPV’s optimaal tot hun recht. De koplampen met C-vormige dagrijverlichting zijn in een aantal uitvoeringen uitgerust met de ‘LED PURE VISION’-techniek. En wat de achterlichten betreft: die zorgen dankzij de ‘Edge Light’-techniek voor een 3D-effect. Wat je noemt een onderscheidend lichtdesign.

  • Demo Image
  • Demo Image
  • Demo Image
  • Demo Image
  • Demo Image
  • Demo Image
  • Demo Image

Familiesuite

Om het voor de passagiers en de bestuurder zo aangenaam mogelijk te maken, komt de nieuwe Grand Scénic met talloze slimme voorzieningen. Het panoramische glazen dak biedt volop licht in het interieur – dat in de Grand Scénic met zijn zeven zitplaatsen nog ruimer is. En daar zijn nog talloze andere zaken te vinden die het autorijden gemakkelijk maken: Renaults One-touch folding modulariteit bijvoorbeeld, waarmee met slechts één druk op het touchscreen van het R-LINK 2 Multimedia- en navigatiesysteem (of via de bediening in de bagageruimte) de achterstoelen zijn neer te klappen. Daarmee ontstaat een vlakke laadvloer waarop de bagage eenvoudig kan worden ingeladen. De achterbank (2/3–1/3 gedeeld) met zijn afzonderlijke zitplaatsen is verschuifbaar voor een optimaal gebruik van de interieurruimte.